Jesse Coljee zegeviert op de Hooglandse kampioenschappen

Op zaterdag 4 januari werd de 63e editie van de Hooglandse tafeltennis kampioenschappen gespeeld. Met een deelnemersgroei van 50% ten opzichte van vorig jaar waren er veel gemotiveerde tafeltennis aanwezig om te gaan strijden voor de prijzen.P1000859

In de ochtend werden de enkelspel jeugdklassen en dubbelspel senioren gespeeld. Bij de klasse t/m 12 jaar was het Sven Bakker die zegevierde in een zinderende finale tegen Mees Noortman, het brons was overwonnen door Roger Wesseling. Bij de hoogste jeugdklasse (t/m 17 jaar) lieten de spelers van team 2 zien wat ze waard zijn. Boas Kalf (1e plaats) en Niels Veldt (2e plaats) waren beiden nagenoeg ongeslagen en verdeelden, samen met Sebastiaan Jans (3e plaats), het eremetaal.
Bij de senioren dubbel klasse streden 28 gemotiveerde heren om de titel ‘dubbelkampioen 2014’. In een mooie finale lieten het koppel Joseph van Sommeren en Jesse Coljee zien wat samenspelen is door met goed spel te winnen van Koen van Es en Bart Spanjersberg. De derde prijs werd opgehaald door André Boele en Rogier Kouwenhoven.

In de middag werden de enkelspel senioren en dubbelspel junioren gespeeld. Bij het dubbelspel lieten Sebastiaan Jans en Boas Kalf, door de klasse te winnen, zien dat zij in een uitstekende vorm verkeerden. Het podium werd verder gevuld door Niels Veldt met Nick Lorist (2e plaats) en Rody van Kuijl met Sven Bakker (3e plaats).
Het grootste gedeelte van het deelnemersveld was aanwezig bij het laatste onderdeel van de dag: de strijd om de titel ‘Hooglandse tafeltenniskampioen 2014’. Hier was er een A-klasse toernooi en B-klasse toernooi waar de toeschouwers veel plezier aan beleefden. Bij het B-klasse toernooi was het Mark Staffhorst die triomfeerde boven alle andere deelnemers, hij versloeg Henk van de Coterlet in de finale. Benjamin Engels werd knap derde door van Pieter Snoek te winnen.

Aan het eind van de dag was het de hoogste tijd om de halve finale en finale enkelspel te spelen. Ruim 50 toeschouwers konden genieten van de beste wedstrijden van de dag waarbij Jan Gerritsjans in een mooi duel de baas was over de jonge Koen van Es.  Hierna was het aan Joseph van Sommeren en Jesse Coljee om te bepalen wie op het hoogste podium terecht zou komen. In een zinderende 5 setter wist Jesse te winnen van Joseph en kan hierdoor een jaar genieten van de titel en de wisselbeker!