Masco Herfsttoernooi 2013

Basisschool De Biezen uit Hoogland heeft afgelopen donderdag 24 oktober de scholenprijs van het Masco Herfsttoernooi ruim gewonnen. Overwinningen in groep 4, 5 en 6 vormden hiervoor de basis en De Biezen is nu de eerste school die de scholenprijs voor de 2e keer wint. Aan deze 6e editie van het Masco Herfsttoernooi hebben ruim 100 leerlingen van 14 basisscholen in Amersfoort en Hoogland hebben deelgenomen. De organisatie van dit toernooi ligt in handen van Tafeltennis Hoogland en vond plaats in de gymzaal van wijkcentrum De Neng.
Alle Hooglandse basisscholen hebben hieraan meegedaan en ook de meeste andere scholen in Amersfoort-Noord waren vertegenwoordigd.
´s Ochtends speelden zo´n 60 kinderen uit groep 4, 5 en 6 tegen elkaar om de prijzen. Bij de jongste groep won Levi Greve (Biezen) in de finale van Sem Reddering van De Marke. Tom Eijkelboom van de Biezen won de 1e prijs in groep 5. Schoolgenoot Ken Eijbergen legde – net als vorig jaar in groep 4 – beslag op een knappe 2e plaats. In groep 6 was Mees Noortman (De Biezen) veruit de sterkste van het veld en won net als in 2011 en 2012 de titel in zijn groep. In de finale won Mees van Lucas van Veen van De Berkenschool.
In de middag kwamen 40 kinderen uit groep 7 en 8 in actie. In groep 7 versloeg Ramon de Vos (De Marke) Vigo Brander van De Langenoord. De 24 leerlingen uit groep 8 speelden in twee twaalfkampen voor vier plekken in de kruisfinale. Dat betekende voor deze leerlingen dat ze maar liefst 11 poulewedstrijden moesten spelen vor 4 plekken in de kruisfinale. Aan het einde bleek clubspeler Sem Mulder (’t Anker) de sterkste door Bento Smink (De Biezen) in de finale te verslaan.
Voor het eerst zijn er dit jaar ook twee meidenprijzen per groep beschikbaar gesteld. De uitslagen hiervan staan verderop weergegeven.
In totaal zijn er enkele honderden wedstrijden gespeeld. Het toernooi vond plaats in een ontspannen en sportieve sfeer. De jeugdleden van Tafeltennis Hoogland hebben meegeholpen om de dag tot een succes te maken. Er waren vele ouders en een aantal leerkrachten aanwezig om hun kinderen te zien spelen op een van de 12 tafels. De reacties van kinderen en begeleiding waren erg positief en lieten zien dat dit toernooi voor veel kinderen een vaste activiteit is in de herfstvakantie.

3 Micha van de Kieft De Dubbelster
4 Mink de Lange De Dubbelster