Merel Mensch wint hoogste groep Masco Herfsttoernooi

Zo’n 80 jongens en meisjes uit groep 4 t/m 8 namen op donderdag 22 oktober deel aan de 8e editie van het Masco Herfsttoernooi. Het toernooi vond plaats in Sporthal de Bieshaar te Hoogland en basisschool De Marke wist voor het tweede jaar op rij de scholenprijs te bemachtigen.

Voor het eerst in de historie van het Masco toernooi wist een meisje de titel in groep 8 te grijpen. Merel Mensch versloeg Milan van Rooijen in de finale en wist daarnaast ook de meidenprijs te grijpen. Matthan Kuiper legde beslag op de derde plek.

In de ochtend kwamen de jongste kinderen t/m groep 6 in actie. De winnaar van groep 4 is geworden Milan van Kolfschoten van De Marke die zijn schoolgenoot Jayden Spanjaard voorbleef in de achtkamp. De eerste prijs in groep 5 ging naar Thomas Marres die Talitha Kuiper in de finale versloeg. Talitha versloeg daarna nog wel Jorna Kemker in de meidenfinale.

In groep 6 won Rowan van Keken van De Kosmos van Sem Hoogervorst van De Border. De meidenfinale werd gewonnen door De Caroline de Groot van De Border.

’s Middags kwamen de leerlingen van groep 7 en 8 in actie. De finale van groep 7 ging tussen twee leerlingen van Joost van den Vondel: Hidde Bennema versloeg Mats van Leeuwen. In de troostfinale won Tim Kruis van Rosa de Vos. Laatstgenoemde wist wel beslag te leggen op de meisjesprijs.

Dankzij de grootschalige inzet van jeugdige vrijwilligers van Tafeltennis Hoogalnd en Over ’t Net is het toernooi uitstekend verlopen.P1010235 P1010265 P1010314 P1010311